تحقیق در مورد شیر و تولیدات شیری 6 ص
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 6 صفحه
قسمتی از متن .doc :
مقاله مربوط به شیر و تولیدات شیری
شیر غذایی است که هیچ جانشین مناسبی برای آن وجود ندارد . شیر دارای ترکیباتی از جمله لیپیدها ، کربوهیدرات ها ، پروتئین ها و بسیاری از ترکیبات آلی حل شده در آب می باشد . مهمترین شیری که به کار برده می شود ، شیر گاو می باشد . به جزء شیر ، محصولات شیری دیگری از جمله محصولات تخمیری و غیر تخمیری وجود دارند . محصولات غیر تخمیری شامل عصاره پروتئین آب پنیر ، شیر پس چرخ ، شیرغلیظ شیرین ، شیر خشک ، خوآ ، بستنی و خامه می باشد و محصولات تخمیری شیر شامل کره ، پنیر ، کشک و ماست می باشند . پاستوریزاسیون ، تغییر مهمی در ارزش غذایی شیر به استثنای کاهش ویتامین های حساس به حرارت مثل تیامین و اسید اسکوربیک ، ایجاد نمی کند .
شیر امروزه بعنوان یکی از مهمترین مواد غذایی برای مصرف انسان محسوب می گردد . و همچنین منبع مفیدی برای کلسیم و برخی ویتامین ها از جمله ریبوفلاوین می باشد . ترکیب شیر با گونه ، نوع ، رژیم ، دوره شیردهی و فصله بین شیر دوشی تغییر می کند .
چربی شیر ترکیبی از چند گیلسریدمتفاوت است . همچنین شیر شامل مقادیر قابل توجهی اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه می باشد .که طعم و مزه خاصی می بخشد . اسیدهای چرب اشباع شده اسید بوتریک و اسید کاپروئیک ، 62 درصد و اشباع نشده 37 درصد تشکیل می دهند . از اسیدهای چرب اشباع نشده 38 درصد اسیدهای چرب چند غیر اشباعی بوجود می آید .
پروتئین های شیر شامل کازئین و پروتئین های آب پنیر می باشد .
کازئین یک فسفر پروتئین و همچنین یک گیلوپروتئین است و 80% کل نیتروژن موجود در شیر را تشکیل می دهد.
پروتئین های آب پنیر شامل لاکتالبومین وB لاکتوگلوبولین ، سرم آلبومین ، ایمونوگلوبولین ، آنزیم ها و پروتئوزپتون می باشد .
لاکتوز : کربوهیدرات عمده در شیر محسوب می شود . لاکتوز شیرینی ساکارز و حلالیت آن را در آب دارد .
املاح : شامل کلریدها ، فسفات ها ، سیترات ها ، سولفات ها و بیکربنات های سدیم ، پتاسیم ، کلسیم و منیزیم می باشد .
آنزیم ها : شامل فسفاتاز قلیایی ، لیپاز و گزانتین اکسیداز می باشد .
ویتامین ها : مهمترین ویتامین های موجود در شیر ویتایمن B12,B3,B2,B1,A می باشد .
ویتامین B2 ، نسبت به سایر ویتامین های B در غلظت بالاتری وجود دارد . و مقاومت آن در برابر حرارت آنرا بعنوان منبع مطمئنی از این ویتامین در شیر می سازد . البته این ویتامین نسبت به نور حساس است . شیر منبع خوب تریپتوفان می باشد . مقدار ویتامین A و D بستگی به تغذیه دام دارد .
از آزمایش ژربر برای تعیین درصد چربی در شیر استفاه شد . از آزمایش فسفاتاز قلیایی نیز برای حصول اطمینان از پاستوریزاسیون استفاده شد . که اگر جواب منفی باشد یعنی اینکه شیر پاستوریزه شده است .
روشهای مورد استفاده در پاستوریزاسیون :
1- Batch(بسته) : دمای شیر به c65 می رسد . آن هم به مدت 30 دقیقه .
2- HTST(روش دمای بالا – زمان کوتاه یا روش پیوسته ) : عملیات بصورت مداوم انجام می گیرد .
دمای شیر به c72 بمدت 15 دقیقه می باشد . این روش موجب طعم بد نمی شود .
3- UHTS( روش دمای بسیار بالا ) : شیر در c 4/93 به مدت 3 دقیقه و یا c 149 به مدت 1 دقیقه نگه داری می شود . این نوع شیر عمر ماندگاری طولانی تری دارد .
اثر پاستوریزاسیون بر شیر :
ارزش غذایی : پاستوریزاسیون ، تغییر مهمی در ارزش غذای بوجود نمی آورد . به به استنای کاهش کم در ویتامین های ناپایدار در گرما مثل تیامین و اسید اسکوربیک ، همچنین پروتئین های آب پنیر کمی دهیدراته می شوند .
طعم ک پاستوریزاسیون طعم ناخوشایندی به وجود نمی آورد .
میکروارگانیسم ها : تقریباً 99درصد باکتری ها ، مخمر ها و کپک ها با پاستوریزاسیون از بین می روند . ولی اسپور باکتری از بین نخواهد رفت .
آنزیم ها : به غیر از فسغاتاز ، لیپازنیز غیر فعال می شود .
هموژنیزاسیون :
فرآیند ایجاد یک امولسیون ثابت چربی شیر و سرم شیربا عملیات مکانیکی و دادن ترکیب یکنواخت می باشد .
در اثر هموزنیزاسیون اندازه گلبول های چربی کاهش یافته ولی تعداد و سطح آنها افزایش می یابد . شیر هموزنیزاسیون اندازه گلبول های چربی کاهش یافته ولی تعداد و سطح آنها افزایش می یابد . شیر هموژنیزه شده ساختار خامه مانندتر ، طعم ملایم تر و ظاهر سفیدتری دارد . هنگام دلمه شدن نیز ، دلمه نرمتری شکل می یابد که قابلیت هضم بیشتری دارد .
اما هموژنیزه کردن فعالیت لیپاز را افزایش داده و لیپولیز اتفاق می افتد .
تولیدات شیر :شامل محصولات غیر تخمیری و تخمیری می باشد .
محصولات غیر تخمیری :
عصاره پروتئین آب پنیر : در این محصول ترکیبات زیست فعال آب پنیر حفظ و تغلیظ می گردند . مثلاً سیستئین ، سیستم گلوتامین را که یک آنتی اکسیدان قوی است ، را تحریک می کند . ارزش بیولوژیکی و میزان کارایی پروتئین نیز بالاست .
- شیر پس چرخ : معمولاً این شیر با ویتامین های A و D غنی می شود . شیر پس چرخ در صنعت پخت . کارخانه شیرینی پزی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد . شیرین چرخ برای رژیم های کم کالری و بچه های کم نیاز به پروتئین بالا دارند استفاده می شود .
شیر غلیظ شیرین : این شیر استریل نمی باشد . شکرعامل بازدارنده و فعالیتهای میکروبی است . غلظت شکر 65 درصد است . و این شیر جایگزین مناسبی برای شیر تازه برای بچه ها نمی باشد .
شیر خشک : عمرماندگاری بالای این محصول آن را تولیدی ارزشمند ساخته است . این پودر بسیار جاذب است رطوبت است . این نوع شیر به دلیل تمایل چربی به اکسیده کردن ، به مدت شش ماه ذخیره می شود .
خوآ : نیمه جامدی است که از شیر بخار داده شده در ظروف بازحاصل می شود . این شیر مقادیر ویتامین A و برخی ویتامین های قابل حل در آب پایینی دارد . این محصول شامل 35 درصد چربی می باشد .
بستنی : محصول منجمد شیر می باشد که شامل شیر پس چرخ ، شیر خالص ، خامه ، کره ، شیر خشک یا شیر غلیظ می باشد . همچنین دارای مواد دیگری از جمله شکر ، نثبیت کننده ، امولسیفایر و مواد طعم دهنده می باشد .
سایر محصولات :
تحقیق در مورد شیر و تولیدات شیری 6 ص
تحقیق در مورد شیر و...
تحقیق در مورد شهرک یا آتی شهرتغییرشکل یک مکان مدنی 16 صتحقیق در مورد شهرک...
تحقیق در مورد شناتحقیق در مورد شنا...
تحقیق در مورد شمشیر دولبه گاز اوزون 32 صتحقیق در مورد شمشیر...
تحقیق در مورد سینه نرم قادر است کمک کند به تشخیص دادن سرطان 11 صتحقیق در مورد سینه نرم قادر است...
تحقیق در مورد سوابق کشت و تولید مواد مخدر در جهان 11 صتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد سن گندم 23 صتحقیق در مورد سن گندم 23 ص...
پاورپوینت روستا زرشکپاورپوینت روستا زرشک...
تحقیق در مورد زندگی چیست 17 صتحقیق در مورد زندگی...
تحقیق در مورد روش های عالی برای غلبه بر تنبلی و انجام بیشترین کار 9 صتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد روانشناسی لبخند درمانی 7 صتحقیق در مورد...
پاورپوینت روابط عمومی از نظر تا عملپاورپوینت روابط عمومی از نظر تا...
تحقیق در مورد روانشناسی رشد کودک 7 صتحقیق در مورد روانشناسی رشد کودک 7...
تحقیق در مورد روانشناسی ازدواج 9 صتحقیق در مورد روانشناسی...
تحقیق در مورد روانشناسی نوجوانان 13 صتحقیق در مورد روانشناسی نوجوانان 13 ص...
تحقیق در مورد روانشناسی در تربیت 13 صتحقیق در مورد روانشناسی...
پاورپوینت رادار تصویرپاورپوینت رادار تصویر...
تحقیق در مورد رنسانس در اروپا 36 صتحقیق در مورد رنسانس در...
تحقیق در مورد رفتار مناسب با کودک 11 صتحقیق در مورد رفتار مناسب با کودک...
پاورپوینت رابطه بین تنظیم هیجانی و بخش کاری پرستاران با فرسودگی شغلی 2پاورپوینت رابطه بین تنظیم...
تحقیق در مورد راه های مقابله با افسردگی در دانش آموزان 6 صتحقیق در مورد راه های...
تحقیق در مورد رازهای شادی و آرامش در زندگی 11 صتحقیق در مورد رازهای شادی و آرامش...
تحقیق در مورد راز شاد زیستن زوجین در کانون گرم خانواده 15 صتحقیق در مورد راز شاد زیستن زوجین...
تحقیق در مورد رابطه ریاضى باهوش 14 صتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد دیدگاه رشد عصبی در آموزش و یادگیری 7 صتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد درک هدف زندگی 10 صتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد خلاقیت و نوآوری 13 صتحقیق در مورد خلاقیت و نوآوری 13...
تحقیق در مورد خشک کن های کابینی 17 صتحقیق در مورد خشک کن های...
تحقیق در مورد خربزه – هندوانه 10 صتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد جوجه کشی شترمرغتحقیق در مورد جوجه کشی شترمرغ...
تحقیق در مورد حسین فهمیدهتحقیق در مورد حسین...
پاورپوینت دربهای پیش ساختهپاورپوینت دربهای پیش ساخته...
تحقیق در مورد جراحی هرنیتحقیق در مورد جراحی...
تحقیق در مورد جامعه شناسی 10 صتحقیق در مورد جامعه شناسی 10 ص...
تحقیق در مورد تولید صندلی پلاستیکی1تحقیق در مورد تولید صندلی پلاستیکی1...
پاورپوینت در مورد تغذیه سالمپاورپوینت در مورد آموزش کارآفرینی
پاورپوینت در مورد تاریخچه روانشناسی
تحقیق در مورد زمین شناسی
پاورپوینت در مورد ریاضی سوم دبستان(پاسخ به فعالیت سرگرمی و معمّا صفحه 60 کتاب درسی )
پاورپوینت در مورد مدیریت منابع انسانی در ورزش و تفریحات سالم(ارزش ها)
پاورپوینت در مورد سرطان پروستات
آموزش حقوق شهروندی
آشنایی با قوانین مالی و محاسباتی
پاورپوینت در مورد مدیریت زخم های فشاری
پاورپوینت در مورد مخلوط
آشنائی با تحول در نظام اداری
تحقیق در مورد وضع فرهنگی و سیاسی عصر ائمه 10 ص
آدیپوکین ها
آزمایشگاه شیمی معدنی(1)
آب سبز آب آبی
اهمیت توجه به زنان وابسته به مواد هنگام زایمان
تحقیق در مورد گوگرد Smffmr
پاورپوینت در مورد کار گروهی
پاورپوینت در مورد نور پردازی در ماکروگرافی
پاورپوینت در مورد خرس و خرس قطبی(تحقیق دانش آموزی)
انسان
پاورپوینت در مورد کانابیس
پاورپوینت در مورد اعداد مقدس
اهداف، سؤال، فرضیه
تحقیق در مورد کبد
پاورپوینت در مورد زندگینامه ی خوارزمی(ریاضی و نجوم)
پاورپوینت در مورد تغذیه سالم
آلاینده های موادغذائی
اهمیت کنترل مواد غذایی در سطح عرضه و برنامه های آینده
پاورپوینت در مورد کلیات فارماکولوژی
تحقیق در مورد انگور 17 ص
پاورپوینت در مورد آموزش کارآفرینی
پاورپوینت در مورد طب اسلامی و طب مسلمانی
پاورپوینت در مورد حسابداری مالیاتی
پاورپوینت در مورد تغذیه وریدی در نوزادان
تحقیق در مورد سرکه 17ص
پاورپوینت در مورد کمر درد های ناشی از کار
تحقیق در مورد تولید پرتو x 33 ص
تحقیق در مورد زندگانی امام رضا
پاورپوینت در مورد کارگاه آموزشی آشنایی با نظام آموزش کارکنان ودستورالعمل های آن
پاورپوینت در مورد فصد
پاورپوینت در مورد 94 193 karga niyazsanji 2
تحقیق در مورد گندم 15 ص
پاورپوینت در مورد تعمیرات سخت افزار موبایل
تحقیق در مورد آبزی پروری سردابی
پاورپوینت در مورد APA
پاورپوینت در مورد تاریخچه روانشناسی
تحقیق در مورد تربیت 14 ص
پاورپوینت در مورد تغذیه وریدی در نوزادان
پاورپوینت در مورد توپولوژی شبکه
پاورپوینت در مورد حسابداری مالیاتی
پاورپوینت در مورد تعالی سازمانی با تمرکز برمدیریت منابع انسانی
پاورپوینت در مورد توسعه اقتصاد ورزش با تاکید بر حضور بخش خصوصی
پاورپوینت در مورد 94 193 karga niyazsanji 2
پاورپوینت در مورد تعریف فرآیند
پاورپوینت در مورد تدوین پایان نامه
پاورپوینت در مورد 1 tojihi
پاورپوینت در مورد ارزیابی عملکرد سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با نگاهی به (فرهنگسرا ها)
پاورپوینت در مورد تغذیه سالم
پاورپوینت در مورد تعریف فرآیند
پاورپوینت در مورد تاریخچه خدمات بیمارستانی
پاورپوینت در مورد تعالی سازمانی با تمرکز برمدیریت منابع انسانی
پاورپوینت در مورد برنامه های کنترل وپیشگیری از بیماری بروسلوز طی 10 سال گذشته در استان یزد
کلمات کلیدی :سطح آنها افزایش چربی کاهش یافه های چربی کاهش هموزنیزاسیون اندازه گلبول پاسوریزاسیون غییر مهمی ویامین های اسیدهای چرب پروئین های غیر خمیری شیر شامل این شیر شیر خشک شود شیر محصولا غیر ویامین پروئین خمیری پاسوریزاسیون محصولا اسفاده
- ۹۶/۰۹/۱۳